Filosofie


 

 

Ik maak al mijn werk in mijn studio in het oosten van het land gesitueerd aan de prachtige IJssel. Achter mijn draaischijf produceer ik small batches keramieken serviezen en andere objecten. Ik houd ervan objecten eenvoudig, elegant en vooral functioneel te houden waarbij ik graag natuurlijke kleuren naar voren laat komen. Ik werk met verschillende kleuren steengoed klei. Ook maak ik gebruik van lokale materialen die ik oogst bij de IJssel. Ik meng mijn klei en maak mijn eigen glazuren.

Mijn stukken zijn minimalistisch en ademen liefde voor vakmanschap en eenvoud.

 
Elk stuk is met aandacht en dus mindful gedraaid, kleine oneffenheden die soms ontstaan omarm ik. Het is een langzaam proces en kan enkele weken duren van start tot finish. Ik houd van het natuurlijke productieproces van vormgeven, drogen, stoken, glazuren en nogmaals stoken. Ik recycle mijn klei en glazuren en mijn ovens kan ik stoken op zonne-energie. 
Mijn keramiek wordt op hoge temperatuur gestookt waardoor het hard en duurzaam is. De glazuren worden zo aangebracht dat contact met het materiaal/de klei blijft bestaan.
De stukken zijn vaatwasserbestendig.
Let op met vloeistoffen die mogelijk vlekken kunnen veroorzaken op de ongeglazuurde plaatsen.  

Met lokale klei die ik uit de IJssel oogst heb ik glazuren en pigmenten ontwikkeld die ik op hoge temperaturen kan stoken en bruikbaar zijn voor mijn serviezen.
Ik vind het waardevol om roots in mijn werk te verwerken daarom gebruik ik in mijn IJssel collectie zowel geoogste klei en glazuren uit mijn omgevingsgrond. Op deze manier heeft mijn keramiek identiteit en maakt het zijn herkomst zichtbaar.

Keramiek met ziel en wortels is mijn streven.